Binnen 24 uur vaste grond onder de voeten 47.30.4N / 6.56.2W

De wereld is klein om ons heen! we zijn net een paar tegenliggers, grote vrachtschepen, gepasseerd op 1,5 a 2 Nm (volgens onze AIS en onze radar) maar er was niets, maar dan ook niets van te zien. Door de mist! Ik schat dat we een zicht hebben van ca 300m.
Verder hebben we vanaf 3 uur de motor aan; 8 kts wind uit het oosten. Onder zeil maakten we vorderingen tot 2,5 kts! Niet om over naar huis te schrijven!
En bovendien staat de kachel aan, na 2,5 jaar (sub)tropen. Want het is maar koud, bar koud.
We varen op 113 Nm van Brest. Precies op de scheidslijn van het continentale plat waar de diepte van 4000 meter en meer terug loopt tot ongeveer 100 meter. De plek waar de zee het ruigst kan zijn; de plek waar de de grote golven van het diepe oceaanwater opeens samengeperst worden in de ondieptes voor het vaste land. De plek waar die grote golven gaan breken. Een plek dus, waar je bij storm niet moet zijn!
Maar vandaag niets van dat alles! Een volkomen vlakke zee, geen golfje te zien (nou ja…) en geen zuchtje wind. Alleen maar mist!!
Maar als ik het op de weerkaartjes goed gezien heb, gaat de wind weer wat aantrekken en zal die dan uit het zuidoosten komen. Kunnen we misschien toch nog wat zeilen. En hopenlijk trekt de mist dan ook weg. Binnen 24 uur vaste grond onder de voeten.

1.852 gedachten over “Binnen 24 uur vaste grond onder de voeten 47.30.4N / 6.56.2W”

  1. Someone necessarily assist to make critically articles I would state. This is the very first time I frequented your website page and thus far? I amazed with the analysis you made to create this particular put up incredible. Great process!

Reacties zijn gesloten.