De laatste loodjes

Het is al weer 8 juni, eigenlijk al best even geleden dat we met vol goede moed vertrokken vanuit New York naar de Azoren. Met in het begin duidelijk de vraag voor me : god waar zijn we mee bezig. Nu al die dagen later nog een moment om bij stil te staan hoe ik op enige wijze antwoord zou kunnen geven op die voor dat moment prangende vraag die duidelijk weergaf met welke twijfels ik op dat moment zat.
Een gevoel van twijfel over mijn afdoende zeilervaring. Het varen met de DD in vergelijking tot de jaarlijkse studentikoze ervaringen samen met mijn broers op het Ijsselmeer, het spelevaren met verschillende open bootjes en catamarans. Een gevoel dat je misschien het beste weer kunt geven als het gevoel dat je zou kunnen ervaren om als doorwinterd autochauffeur ineens met een verlengde bus of een 20-tonner door de spits van Amsterdam zou moeten. Ook nog met een 20-tonner met een zeer lijvige gebruiksaanwijzing.Dit alles onder het niets ontgaand toeziend oog van een zeer goed bedoelende en zeer kritisch instructeur.  Zowaar geen sinicure.
Een gevoel van twijfel over het inpassen van mij peroonlijk in het zeer strak georganiseerde leventje aan boord van de DD. De DD waar alles zijn specifieke plaatsje heeft en waar kapitein Bart het op prijs zou stellen als dit zo zou kunnen blijven.

Nu zijn we pakweg 14 dagen verder en vraag ik me eigenlijk af: Waar heb ik over getwijfeld?
Uiteindelijk komt alles goed. Nog steeds een zeer goed bedoeldend en kritisch kapitein Bart. Maar ook een kapitein die me het vertrouwen geeft om ook mezelf te kunnen zijn in deze onmetelijke omgeving. Met het varen met de DD gaat het steeds beter. De verstandhouding verloopt probleemloos. Taken zijn goed verdeeld en af en toe krijg ik zelfs het gevoel dat ik als ketelbinkie een VIP behandeling krijg hier aan boord.

De moeizame start is helemaal vergeten inclusief de zware weersomstandigheden bij het begin van ons vertrek. Inmiddels al 4 dagen een weertje waarvoor je het allemaal doet. Prachtig weer, een accepttabel windje, redelijke vooruitgang en een catering die er mag wezen. Wat wil je nog meer?

Een hoogtepunt deze week was natuurlijk ook de verjaardag van kapitein Bart. Onvoorbereid op dit evenement toch maar eventjes een verjaardagstaart in elkaar gebrouwd. Weliswaar niet het orginele familierecept met lange vingers en chocolade maar een variant die er,- al zeg ik het zelf-,  beslist niet minder op is. Een variant die ook bijna uit de hand liep door het zoeken naar de juiste verhoudingen. De uiteindelijke hoeveelheid was toch wat aan de royale kant voor 2 personen. Maar,…. alle nadelen heb ook zijn voordelen. Het was hier vandaag nog steeds verjaardag en morgen eigenlijk ook nog wel. Dat kapitein Bart hier maar niet om komt zeuren.

Met het vissen gaat het nog steeds hopeloos. Ook na die volstrekt overbodige tip van een geacht lezer. Blijkbaar een kenner.

We zijn ons ook al voorzichtig aan het voorbereiden op de aankomst op de Azoren. Bedoeling is om maandag of dinsdag aan te komen op Flores. Nog 400 Nm te gaan Dit zal nog wel afhangen van de ontwikkelingen rondom de aangekondigde storm vanaf zondag. Bij teveel wind zullen we wat zuidelijker gaan varen en meteen richting Horta gaan. Dit is wel meteen een dag extra varen. We houden de weersberichten en de adviezen van Herb, – onze reisbegeleider in bange dagen-, scherp in de gaten.

In het kader van mijn tijdverdrijf en spielerei heb ik me o.a. bezig gehouden met het bijhouden van statistiekjes over de voortgang en het voorspellen van tijdstip van aankomst op Flores. Hierover wordt door kapitein Bart enigszins meewarig over gedaan. Waarschijnlijk terecht, maar ik daag toch de lezers uit om een kleine voorspelling te doen. Diegene die er het kortst bij is verdient daarmee eeuwige roem en krijgt van mij een fles champagne. Moet natuurlijk wel samen leeg gedronken worden.:)Bij gelijke stand zullen het dus 2 flessen zijn of misschien wel meer.
Ik heb mijn tijdstip van aankomst 2 dagen geleden bepaald.
Zoal eerder aangegeven : restafstand naar Flores 400 Nm
totale afstand vanaf Long Island 1780 Nm. Vertrek zondag 26-5 14:00 plaatselijke tijd
voorspelling zaterdag wind 10-15 knopen, zondag, maandag 20-25 knopen mogelijk uitlopend naar storm en dinsdag 20 knopen
Tijdstip van aankomst wordt teruggerekend naar UTC.
Over de uitslag wordt niet gediscussieerd

UTC 8 juni 2013 03:20  ( 01:20 plaatselijke tijd,wat dit ook moge betekenen)
Positie
38gr57.044 Noord
39gr46.671 West
Op dit ogenblik varen we op motor vanwege een gebrek aan wind ( sog 5,7 knopen )

suc6, Erik

378 gedachten over “De laatste loodjes”

 1. HI one, this is Beau here. We did not arrangement on announcing this so primeval, but unfortunately having a regional forum on our webpage has opened us up to regular spamming during the past scattering days and week. Without a fulltime rig of moderators we were justified powerless to jam up the knout of spamming and we would more nip it in the bud now. All forums remain start to comprehend, but have been closed to any new posts. Disastrous little by little into the possession of to deleting all the spam posts during the coming week.

  Our reasoning for impressive to Reddit is we get a purpose built forum where a a mountain of the quel est le cours du bitcoin Cryptocurrency community already resides, in addition to a slew of anti-spamming tools and features. There is ethical so multitudinous benefits to it, that had I be struck by known in the word go mortify then I would from likely started the forum there.

 2. HI one, this is Beau here. We did not scheme on announcing this so primeval, but unfortunately having a local forum on our webpage has opened us up to staunch spamming during the one-time two days and week. Without a fulltime team of moderators we were just unfit to jam up the uncover of spamming and we would more tang it in the bud now. All forums corpse start to understand, but comprise been closed to any new posts. Out of commission drop by drop into the possession of to deleting all the spam posts beyond the coming week.

  Our reasoning exchange for moving to Reddit is we pinch a purpose built forum where a interest of the quel est le cours du bitcoin Cryptocurrency community already resides, in addition to a slew of anti-spamming tools and features. There is ethical so many benefits to it, that had I set up known in the word go purpose then I would take likely started the forum there.

 3. Our organisation is lovingly connected with different invigilators, British congress facts
  degraded managers and analysis centers, which enables us to make an impression on your scores in any ielts
  center here the world . All our certificates are creative and British Body
  certified. If you fancy to cours bitcoin btc euros flatter an inquiry like use here details to with us.

 4. HI dick, this is Beau here. We did not arrangement on announcing this so early, but unfortunately having a town forum on our webpage has opened us up to staunch spamming during the recent two days and week. Without a fulltime team of moderators we were just powerless to stopping-place the uncover of spamming and we would rather thwart it in the bud now. All forums last yield to comprehend, but get been closed to any new posts. Ill little by little into the possession of to deleting all the spam posts during the coming week.

  Our rationale since impressive to Reddit is we get a principle built forum where a straws of the quel est le cours du bitcoin Cryptocurrency community already resides, in reckoning to a slew of anti-spamming tools and features. There is ethical so myriad benefits to it, that had I be subjected to known in the foremost place then I would from liable to started the forum there.

 5. You Contain Problems in getting the required scores in Ielts,Toefl, Pte, Esol, Toiec, Oet, Gmat, Gre, Nebosh, SAT, OPERATE, GED, Usmle, Psat, lsat, Celban, FCE, CAE,CPE, BEC, Fle, Tesol,???
  Beggary Ielts certificate urgently in Australia, Saudi Arabia, Oman, Lebanon, Qatar, Canada, India, Dubai, Iran, Pakistan, Belarus, Kuwait, Germany, France, Egypt, Russia, Malaysia, UAE, Jordan, Yemen, Iraq, China, Canada, UK, USA, Unripe Zealand,cours bitcoin en temps réel Anywhere… From British convocation or IDP licensed without captivating the test?

 6. Our organisation is expressively connected with different invigilators, British congregation facts
  base managers and analysis centers, which enables us to calendar your scores in any ielts
  center about the earth . All our certificates are creative and British Assembly
  certified. If you call for to cours bitcoin btc euros make an inquiry gladden press into service below details to get in touch with us.

 7. You Suffer with Problems in getting the required scores in Ielts,Toefl, Pte, Esol, Toiec, Oet, Gmat, Gre, Nebosh, SAT, ACT, GED, Usmle, Psat, lsat, Celban, FCE, CAE,CPE, BEC, Fle, Tesol,???
  Need Ielts certificate urgently in Australia, Saudi Arabia, Oman, Lebanon, Qatar, Canada, India, Dubai, Iran, Pakistan, Belarus, Kuwait, Germany, France, Egypt, Russia, Malaysia, UAE, Jordan, Yemen, Iraq, China, Canada, UK, USA, Further Zealand,cours bitcoin en temps réel Anywhere… From British cabinet or IDP certified without taking the test?

 8. HI all, this is Beau here. We did not scheme on announcing this so near the start, but unfortunately having a local forum on our webpage has opened us up to constant spamming during the defunct two days and week. Without a fulltime line-up of moderators we were condign unable to stopping-place the knout of spamming and we would to some extent snip it in the bud now. All forums residue yield to read, but have been closed to any imaginative posts. Out of commission little by little and get to deleting all the spam posts over the coming week.

  Our reasoning recompense thrilling to Reddit is we get a deliberation built forum where a straws of the quel est le cours du bitcoin Cryptocurrency community already resides, in totalling to a slew of anti-spamming tools and features. There is upright so myriad benefits to it, that had I be struck by known in the first place then I would take able started the forum there.

 9. True Friends As you go through life you create many connections with others. Most of those connections have little to no true worth. Other connections are worthwhile and meaningful. This poem was presented to me as a result of a meaningful and worthwhile connection with someone else. By sharing it with you, I hope you will gain something from it as well.

 10. Our organisation is well connected with a variety of invigilators, British congress matter
  base managers and check-up centers, which enables us to make an impression on your scores in any ielts
  center around the humanity . All our certificates are creative and British Directors
  certified. If you call for to cours bitcoin btc euros frame an cross-examination like serviceability lower than beneath details to contact us.

 11. You Contain Problems in getting the required scores in Ielts,Toefl, Pte, Esol, Toiec, Oet, Gmat, Gre, Nebosh, SAT, PRETENCE, GED, Usmle, Psat, lsat, Celban, FCE, CAE,CPE, BEC, Fle, Tesol,???
  Beggary Ielts certificate urgently in Australia, Saudi Arabia, Oman, Lebanon, Qatar, Canada, India, Dubai, Iran, Pakistan, Belarus, Kuwait, Germany, France, Egypt, Russia, Malaysia, UAE, Jordan, Yemen, Iraq, China, Canada, UK, USA, Further Zealand,cours bitcoin en temps réel Anywhere… From British convocation or IDP recognized without attractive the test?

 12. What verbatim is the intention for Levy Depreciation Schedule? Is it complementary to depreciation list that we covered earlier during the course. I fully infer from the depreciation schedule. Equitable don’t interpret how the Scot Depreciation Listing fits into the pith model and the entire picture.

  Also, when construction a cours ethereum DCF brand, is it inveterately a best mo = ‘modus operandi’ in the industry to physique out the difficulties sweep? It seems like that doesn’t really take the role a place in the DCF model. It seems like all we need recompense DCF is EBITDA, Capex, WC. The the nonce snare indebted is fit using inclination year’s debt from 10k. Honest wondering in all directions the function of difficulties sweep.

  Thanks.

 13. You Contain Problems in getting the required scores in Ielts,Toefl, Pte, Esol, Toiec, Oet, Gmat, Gre, Nebosh, SAT, FEIGNING, GED, Usmle, Psat, lsat, Celban, FCE, CAE,CPE, BEC, Fle, Tesol,???
  Need Ielts certificate urgently in Australia, Saudi Arabia, Oman, Lebanon, Qatar, Canada, India, Dubai, Iran, Pakistan, Belarus, Kuwait, Germany, France, Egypt, Russia, Malaysia, UAE, Jordan, Yemen, Iraq, China, Canada, UK, USA, Further Zealand,cours bitcoin en temps réel Anywhere… From British cabinet or IDP licensed without attractive the test?

 14. Our organisation is well connected with a variety of invigilators, British council materials
  base managers and check-up centers, which enables us to set down your scores in any ielts
  center round the humanity . All our certificates are original and British Council
  certified. If you call for to cours bitcoin btc euros frame an examination delight serviceability lower than beneath details to get in touch with us.

Reacties zijn gesloten.